20 juni 2012

CTT i mål på 7.08!

Nu är årets Vätternrunda avklarad. Conti Test Team fixade det på fina 7.08, en förbättring med fyra minuter jämfört med förra året! Målet var att slå förra årets tid på 7.12 och det lyckades. Nu var vädret sämre också, så med tanke på det var det mycket bra kört. Hela natten före start regnade det rejält, men det kom lite mindre vid starten tack och lov. Blöta vägar gjorde dock oss blöta direkt. De flesta av oss körde med vindväst och armvärmare, för det blir väldigt varmt med en regnjacka i hög fart.

Vi var 29st från start, sjukdomsfall och andra förhinder satte stopp för några åkare. Första biten ner mot Jönköping hade vi sned motvind, mest sydostlig och lite rak sydlig vind. Vi bytte rotationsrikning ett par gånger. Det gick fort den sträckan, vi snittade ca 41,5 km/h till Jönköping. Inne i Jönköping var det inte mycket trafik, men vi hamnade bakom en buss i ett par minuter. Efter Bankeryd och fram till Aspa så försökte vi köra in lite tid som vi förlorat i motvinden. Vi lyckades höja snittfarten till ca 42 km/h redan när vi nådde Karlsborg. Vi låg på ca 7.06 i sluttid enligt kalkylen där. 

Klungan tappade lite kraft efter Karlsborg, många började bli trötta. Vi var färre och färre i rotationen, men vi peppade varandra och körde på med bra fart. Efter 230km hade jag problem med vätskebrist, vilket resulterade i krampkänningar i benen. Försökte få i mig mer vätska och tog plats vid grindvakten i några mil. Hade troligtvis druckit för lite dagen innan och klädde mig lite för varmt, lärdom till nästa år. 


Laget var fortfarande rätt så intakt efter 235km, men strax innan Hammarsundet fick Niclas tyvärr punktering. Vi hade redan innan loppet bestämt att händer det något så är det kört. Marginalerna är för små för att stoppa klungan.

Jag vurpade oturligt nog när det var 3 mil kvar av loppet, touchade framförvarandes bakhjul i infarten till en uppförsbacke då klungan gick ihop lite. Kom dock upp snabbt och var ca 7 minuter efter i mål. Det hela hände på en bråkdel av en sekund och ansvaret för det var helt mitt. Säkerheten i klungan är nummer ett, det har jag lyft fram hela tiden och så händer det här. Det var min trettonde Vätternrunda om ni undrar, märkligt.

Årets Vätternrunda blev ändå lyckad, laget förbättrade sin tid med fyra minuter och vi fick in rekordmånga av klungan in i mål samtidigt. Hela 22 (76%) av 29 startande kom i mål samtidigt, mycket bra resultat! Bra kört alla! Mer statistik finns på http://resultatjakt.se/events/vattern_2012/

Vi siktar nu mot nästa år och då kör vi igen. 2013 sätter vi ribban på sub 7.

Stort tack till våra sponsorer som gör det här till en så lyckad och rolig satsning!

 /Leo

Här kommer lite bilder som Christer Hedberg tog vid starten. Fler bilder från Vätternrundan finns på http://www.christerhedberg.se


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar