17 mars 2012

Blött men härligt, dagens tolvmilare i Göteborg

Väderprognosen hade sett rätt bra ut hela veckan, det skulle vara uppehåll på lördag. Den planerade rundan på tolv mil, runt Mjörn och genom Alingsås, sen hem via Ödenäs, Hindås och Landvetter blev dock lite blötare. Under natten regnade det och det fortsatte lite till på förmiddagen. Det var dags för årets första blötrunda i +5C. Faktiskt något man ser fram emot varje år, annars är det liksom inte någon riktig vår. Och allt kan ju därefter bara bli bättre? :-)

Vi var sju idag som njöt av fina rena vägar och rundan gick mestadels i snacketempo och tvåpar. Lite medvind halva rundan och därefter fina backar upp mot Ödenäs. På hemvägen var det lite motvind så vi passade på att köra lite hårdare lagtempo och även spurta lite i några av de sista backarna.

Det blev en härlig dag i sadeln. Efter dusch, mat och cykeltvätt så är man redo för lite mer cykling imorgon söndag. Då blir det fyra timmar mtb i skogen för min del.

 /Leo

Här kommer lite bilder från idag och även karta och data:

Dagens karta, 118 km och 952 m klättring. Snittfarten blev till slut 32,1 km/h.


Dagens banprofil, pulskurva och hastighetshistogram.Detaljerad pulsanalys, kylan höll pulsen låg även om vi körde som hårdast i slutet.


Lerig och glad Leo
Peter Löfgren maskerad för dagen.
Fredrik Gustafsson, dagens lerigaste. :-)
Och så en liten gruppbild till sist.

1 kommentar: