31 mars 2012

Årets första snabbdistanspass

Våren är tidig och vi är lika ivriga som alla knopparna som brister och slår ut. :-) Så idag cyklade vi årets första snabbdistanspass i Göteborg. Vädret var fint, solsken och nästan molnfri himmel, däremot var det lite kyligt idag. Runt +3C vid tiotiden när vi cyklade iväg. Och vinden var nordlig, så vi fick lite medvind första halvan av rundan. Vinden ökade efter att vi vänt och det uppskattningsvis var den ibland mellan 10-15 m/s. Mycket bra träning med andra ord. Sträckan vi körde är perfekt för snabbdistans, ungefär samma typ av vägar som på Vätternrundan. Inga jättebackar och vacker väg som passerar nära havet på några ställen, som vid Åsa.

Det blev bra fart söderut och vi samlade ihop oss efter några mils körning, då klungan delades när det gick som fortast. 55 km söderut snittade vi 44,00 km/h. Vi tog en kort paus även vid vändpunkten för att ladda om inför motvindskörningen hemåt. Målet för dagens runda var att snitta +35 km/h på 11 milasträckan och det lyckades vi med då snittet slutade på 36,00 km/h. Totalt cyklade vi 145 km, varav 2,5 mil är transport på cykelbana.

Bra kört alla, tack för idag! Vi laddar om och siktar på fler landsvägsturer i påskhelgen.

 /Leo

Här kommer lite data från rundan:Dagens karta 145 km totalt.Detaljerad puls under dagens snabbdistansrunda. Mest grönt och gult.

Detaljerad puls, lite som intervallträning idag.

Dagens banprofil och hastighetshistogram.

Belgiskt på 4-5 man i motvinden (ca 10 m/s), 36,8 km/h i snitt på 6 km.

Drog lite extra i slutet för att tömma benen i motvinden, 30,5 i snitt på en mil.

Dagens snabbaste bit, 15,7 km med 48,5 km/h i snitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar