28 maj 2011

Träningshelg i Stockholm

Idag så körde Conti Test Team den andra träningshelgen i Stockholm. Vi cyklade återigen i Roslagen, på samma fina vägar som för två veckor sedan. En bra referensrunda för högfartscykling, där vägarna är rätt lika vägarna på Vätternrundan. Tio stycken var vi idag från laget. Vädret var återigen mycket bra, inte för varmt och inget regn trots mörka moln på sina ställen.

Det blev ett kort fikastopp i Rimbo efter 94 km. Fram dit hade vi en snittfart på drygt 40 km/h. På hemvägen fick vi slita lite mer i stark sid och motvind, men farten gick trots det att hålla bra. Efter 143 km var vi tillbaka vid startplatsen och snittfarten slutade idag på 38,2 km/h. Det blev ett medelhårt snabbdistanspass och vi höll igen farten lite för att spara benen inför morgondagens snabbdistanspass.

Alla ser starka ut och vi har nu tre veckor kvar till start i Motala. Sista veckorna kommer vi nu att köra liknande snabbdistanspass som idag. Det behövs finslipning på smådetaljer och varje pass ger resultat.

På Vätternrundan kommer vi att köra med grindvakter, då vi kör en stängd Belgisk kedja. Det innebär att vi inte släpper in några utomstående cyklister i kedjan, men det är ok att lägga sig bakom grindvakten. Detta för att vi är tillräckligt många för att hålla kedjan i full fart hela vägen och för att vi inte vill få ojämn körning i klungan pga av ovana cyklister som inte har kört med oss innan.

Samtliga bilder är tagna av Natasja Jovic.

/LeoInga kommentarer:

Skicka en kommentar