17 april 2011

Träningshelgen i Göteborg 16-17 april, rapport

Nu i helgen körde vi den första gemensamma träningshelgen i Göteborg för Conti Test Team. Några tävlingar och lite sjukdomar gjorde dock att vi inte fick ihop något stort antal lagmedlemmar denna gången. Vi var 8 st på lördagen och 7 st på söndagen ur Conti Test Team.  Den ursprungliga planen om att öva klungkörning med grindvakter hoppade vi över då vi var så pass få. Det blev istället finslipning av den belgiska kedjan. Och det gick bra, mycket bra skulle jag vilja säga.

Lördagens runda på 13,7 mil cyklade vi på en relativt kuperad slinga, med 1019 höjdmeter. Trots planen att ta det lite lugnt så snittade vi drygt 36 km/h trots 5-6 m/s vind. Vägarna var fantastisk fina, jag tror vi prickade in de flesta av de bästa sträckorna i området.

På söndagen var planen att köra en lite lugnare och kortare runda än på lördagen. Vi körde Frillesåsrundan, som är 11 mil. Bättre väder, mer sol och torra vägar gjorde att det var svårt att hålla igen farten. Den belgiska kedjan roterade återigen mycket bra och det kändes att vi ansträngde oss mindre än under lördagsturen. Snittfarten slutade återigen på 36 km/h. Ett av årets lugnaste pass enligt Mikko. :-)

Nästa träningshelg blir i Stockholm den 14-15 maj i Stockholm. Vi ses då!

/Leo


ps. Här kommer lite kartor & grafer från turerna:

 


Inga kommentarer: