23 januari 2014

CTT cyklister 2014 - Del4

Denna gång presenterar vi vårt bidrag från norr.
Detta är ett väl sammansvetsat gäng från Sundsvall/Östersund.
Nästan alla tävlar till vardags för Alnö Race Team.


Cyklist #26 - Roger Claesson
Ålder: 49 år
Längd/Vikt:
181cm / 75kg
Ort:
Östersund
Bakgrund:
Före detta längdskidåkare med SM-silver i stafett som främsta merit. Började cykla mountainbike efter avslutad skidkarriär och har sedan några år tillbaka hittat landsvägscyklingen. Har de senaste 2 åren kört några veteran-tävlingar och även gjort två VR SUB-satsningar med Alnö ART-gänget där 7:35 från i fjol är bästa tid. Detta blir min femte Vätternrunda. Ser mycket fram emot SUB7-satsningen med CCT då det borde vara en god möjlighet att krossa drömgränsen.
Styrkor: Dragstyrka i jämn hög fart, men är inte helt bortkommen i backar. Står aldrig över en förning. Jobbar på spurtkapaciteten.
Övrigt:
Do your time in the wind.
Cyklist #25 - Tomas Edström
Ålder: 49 år
Längd/Vikt: 185cm / 72kg
Ort: Sundsvall
Bakgrund: Skidåkare, cyklist och senaste åren även triathlet som tävlar för Alnö Race Team. Jag har egentligen ingen bakgrund från uthållighetsidrott förutom 5-6 senaste åren då det blivit ett stort intresse. Personbästa är på Vasaloppet 4:41 och på Ironman 9:37.
Styrkor: Största styrkan är uthålligheten, ju längre ju bättre.
Övrigt: Sambo med Isabella och två hundar. Tidigare elittränare i volleyboll. Vald till årets tränare i Svensk volleyboll 1999. Kvalificerade mig för Ironman Hawaii 2013.

Cyklist #24 - Tomas Karlsson
Ålder: 40 år
Längd/Vikt: 179cm / 78kg
Bakgrund: Började som så många andra alldeles för sent med detta :) och har hållit på mer och mer intensivt sedan 2010. Höll på med lite triathlon och skidor men sedan 2012 är det enbart cykel. Kör med Alnö Race Team normalt och har gjort 3 VR med dem, alla under åtta timmar. Körde senast Tour of Jämtland och klarade målet att genomföra. Kommer nästa säsong vara tillbaks i veteranklass och siktar på att tävla i lite fler sådana. Är egenföretagare i konsultbranschen och driver också ett tränings- och cykelföretag.
Styrkor: Ganska allround och är normalt bättre efter några timmar i sadeln. Gillar också bergen och förhoppningsvis är det en lättare Tomas på startlinjen nästa år.
Övrigt: Blir en kombo av längdskidor och trainer i vinter och förhoppningsvis ska FTP upp en del.
Hemsida/Blogg: www.tri-it.se
Cyklist #23 - Peder Olsson
Ålder: 49 år
Längd/Vikt: 183cm / 79kg
Bakgrund: Narkosläkare som bor i Sundsvall med fru och 3 tonårsbarn. Tränar ca 500 h/år löpning, skidor och cykel, det blev knappt 1000 mil -13. Körde med elitlicens -13 men i år blir det masterlicens. Jag följer inget eg träningsprogram utan tränar när jag kommer till och livet i övrigt tillåter, säger inte nej till livets goda i övrigt heller…
Styrkor: Min styrka som cyklist är att vara allmänt stark. Älskar backar utan att vara nån bergsget. Har lite svårt att undvika vind på näsan. Är tyvärr mer diesel än spurtkanon men gillar målgångar i långa uppförsbackar. Har svårt låta bli att tävla.
Cyklist #22 - Martin Ondrasek
Ålder: 38år (född 1976)
Längd/Vikt: 180cm / 74kg
Bakgrund: Bor på Alnö utanför Sundsvall och har cyklat aktivt i 3år nu. Driver tillsammans med Tomas Karlsson och Graeme Stone, tri-it AB vilket är ett företag som sysslar med Cykelförsäljning/ ombygnationer/ Coaching/ reparationer/ service och allt därtill.
Gift med Caroline Ondrasek och har tillsammans 3 hundar, 2 pointrar och en irländsk setter. Bor på gård. Så förutom cykel är det jakt som gäller.
Styrkor: Min styrka är att hålla positioner och hålla en jämn rulle även om det betyder att jag ”offrar” mig själv…
Kör i år på min Litespeed T1, titanram, med Campa Superrecord.
Hemsida: www.tri-it.se
Cyklist #21 - Jan Åhlin
Ålder: 35år
Längd/Vikt: 187cm / 90kg
Bakgrund: Jobbpendlare och gymråtta i grunden som 2009 började cykla med Alnö Race Team, och har i två säsonger tävlat i veterklass H30 (lvg & tempo). Sommaren består av cykling, gym och löpning. Vintern av skidåkning, hockey, badminton, gym och lite trainer, en allätare med andra ord.
Styrkor: Tempo och distans. För tjock för backar.
Övrigt: Ensamstående tvåbarnsfar som pusslar ihop barn, skiftarbete och träning så gott det går.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar