29 januari 2013

Lagpresentation VR2013

Nu är det äntligen dags för lagpresentationen av Conti Test Team, VR 2013. I år är vi 36 stycken som ska cykla runt sjön Vättern. Inför 2013 är målsättningen att cykla Vätternrundan på mindre än 7 timmar, vilket ger en snittfart på drygt 43 km/h. Vi ses på vägarna!

 Mvh Leo Ranta, teamleader Conti Test Team 2013Namn: Leo Ranta
Ålder: 40 år
Längd & vikt: 179 cm och 68 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: MTB cyklist från början, men cyklar nästan lika mycket på landsväg. Teamleader i Conti Test Team sedan starten. Gillar snabbdistansrundor på landsväg och långa fikaturer i skogen. Cyklar för att det är det roligaste som finns. Har precis startat Hillside Cycling med min flickvän, där jag kommer att leda guidade MTB turer i Göteborgsskogarna under sommaren 2013. 

Styrkor: Uthållig och jämn. Bra på backar också - Cyklade La Marmotte 2012 på sub 7.

Övrigt: Grym på att baka, men sämre på matlagning. ;-)

Hemsida/Blogg: www.hillsidecycling.comNamn: Jonas Bohr,
Ålder: 46 år
Längd & vikt: 178 cm och 75 kg
Ort: Sollentuna

Bakgrund: Upptäckte cykelsporten för ett par år sedan och är nu rejält fast. Tränar mycket och började tävla lite 2012 i veteranklasser med så pass hyggliga resultat att jag satsar på att köra med elitlicens nästa år för att utvecklas mer. Kör med CK 08 på andra lopp än Vättern.

Styrkor: Styrkor som cyklist är kanske de samma som svagheterna, inget speciellt, relativt allround. Mjölksyretålig med bra vinnarskalle och hyggliga ben.

Övrigt: Till vardags är jag i Finansbranschen, partner i en Fondkommission med verksamheter i 4 länder. Bor i Sollentuna med 3 härliga döttrar och fru. Annars brett sport och musikintresse. Nu ska vi under 7! Kör hårt med träningen nu alla lagkamrater.

Blogg: Har börjat skriva lite om min satsning och en del annat på www.jblifecycling.blogspot.se
Namn: Tom Pietilä
Ålder: 58 år ung!
Längd & vikt: 170 cm och 68 kg
Ort: Umeå

Bakgrund: Gammal elithockeyspelare med landslagsmeriter från Finland, som flyttade till Sverige, Umeå och Björklöven 1976. Var då den första finska hockeyspelaren i Elitserien. Hållit på mycket med friidrott som ung vid sidan av hockeyn. Har tävlingsseglat tidigare under många år. Är numera också mycket involverad i alpin skidåkning på många plan.  Utbildad leg. sjukgymnast och jobbar med idrottsmedicin på Umeå universitet och är även delägare i Sportsmedicine i Umeå som bedriver privat sjukvård inom idrotten. Tävlar för Gimonäs CK. Började med cykling 2009 genom att min kompis anmälde mig till Vätternrundan. Resultaten har gått framåt sedan dess och har numera två tider under 7 timmar på VR. Har vunnit Svenska Veteran Cupen i min klass senaste 3 åren och en del vinster på Nordiska Mästerskapen. Målet är att komma under 7 timmar på VR tredje gången.
Gift och har tre barn varav två åker i Svenska alpina landslaget.        

Styrkor:  Österbottning som innebär att man är envist tjurig och målmedveten. Träningsvillig som innebär många mil och timmar på olika cyklar. Gillar linjecykling och är lite slowstarter men blir bättre efter som och kan klämma nog en hyffsad spurt om det behövs. Gillar backar men allt över 10% är inte så älskvärt. Tempocykling är min bästa gren och tränar på detta en hel del året om.                                                                       

Övrigt: Mycket intresserad av träningsfysiologi som delvis ingår i mitt arbete. Testvärde hög för min ålder, som beror på mycket hård långdistansträning under ungdomsåren. Gör tröskeltester 3-4 ggr/år och styr helt min träning utifrån trösklarna och bevakar det med SRM. Som alternativträning under vintrarna blir mycket långfärdsskridskor och ibland banåkning också.     

Hemsida/Blogg: http://tompietila.wordpress.com/Namn: Johan Mölleborn
Ålder: 39 år
Längd & vikt: 170 cm och 65 kg
Ort: Hässelby

Bakgrund: Började cykla under 30-års krisen, sen rullade det på...

Styrkor: Cyklar för att det är kul. Ju längre destå bättre. 

Övrigt: Är väldigt duktig på att äta ost och dricka vin.

Hemsida/Blogg: http://www.bigmollo.com/ och http://www.kadens.se/blogs/johanmolleborn/index.htmNamn: Patrik Kagevi
Ålder: 41 år
Längd & vikt: 180 cm och 76 kg
Ort: Uttran

Bakgrund: Började cykla som grundträning för skidåkningen. Sedan har det gått bättre och bättre och är nu en riktigt inbiten cyklist. Jag gör min tredje runda med CTT. Främsta målsättning med cykelsäsongen 2013 är att köra Vättern under 7 h och sitta med i kedjan hela vägen.
Gift med Maria och har 4 st barn (Carl, Agnes, Stina, Tyra). Jobbar på Alfa Laval i Stockholm

Styrkor: Uthållig och envis. Jag ger mig aldrig!

Övrigt: Åkte Vasaloppet 2012 på 4:46.

Hemsida/Blogg: FunbeatNamn: Erik Vrang
Ålder: 44 år
Längd & vikt: 178 cm och 80 kg
Ort: Täby

Bakgrund: Erfaren Conti-cyklist. :) Cyklar framför allt MTB. Tävlar där främst på långlopp. När det gäller asfalt kör jag gärna GP-lopp där jag kan utnyttja min teknik och styrka.

Styrkor: Ju längre, ju bättre. Åkstark, även uppför.

Övrigt: Jobbar som systemtekniker. Familjen består av fru, två tonåringar och 2 kaniner.Namn: Peter Löfgren
Ålder: 48 år
Längd & vikt: 190 cm och 90 kg
Ort: Partille

Bakgrund: Min målsättning är att bidra till 100% för att laget skall lyckas. Eftersom jag trivs bäst på platten och det inte gör något om det är långt, så passar därför ett lopp som Vättern mig bra.Namn: Niclas Brus
Ålder: 43 år
Längd & vikt: 172 cm och 75 kg
Ort: Falun

Bakgrund: Cyklande trebarnsfar från Falun. Tävlar för Team Cykel & Fjäll (Kalas CK).
Cyklar för att hålla kroppen i trim och för att det helt enkelt är så kul att cykla. Varierar mitt cyklande genom en lagom mix av LVG, MTB, CX och Velodromcykling.

Styrkor: Trögstartat lok som älskar att "ligga och mata" oavsett om det är platt eller lutar mot.

Övrigt: Tycker det är fantastiskt kul att laga mat och baka. Cyklingen har blivit ett perfekt komplement till all god mat...Namn: Niclas Ylvén
Ålder : 39 år (fortfarande:)
Längd & vikt: 194 cm och 89 kg
Ort: Kållered

Bakgrund: Varför började jag egentligen att cykla och varför kan jag inte sluta? Ärligt talat vet jag inte längre, men det måste fortfarande vara kul eftersom jag flera gånger misslyckats med att träna mer skidåkning och simning. I sex år har jag varit med racer och de fem senaste har jag kört VR. I år fick jag och min illgröna cykel vara med CTT för första gången och det gav mersmak. Vilken skön stämning vi hade!
Nästa år blir det på pappret svårare, men i praktiken lättare eftersom alla inser vad som krävs i form av träning för att orka hela varvet runt. Kan vi återskapa flytet vi hade i laget efter Karlsborg, när alla gick på energisparläge, redan från start, ja då är vi nästan där.

Styrkor: Varför är just jag med i CTT? Förmodligen för att jag bara är bra på en sak, en gren som man inte ens kan tävla i, nämligen snabbdistans. Bergsgetter och spurtare kan utan problem sprätta mig sönder och samman. Men med åren har jag blivit bättre på att bita mig kvar och ju längre tid vi kör, desto större är chansen att jag kan ge igen. Jag har aldrig mätt FTP, men på förra rundan hade jag 141 (78%) i snitt- och 163 (91%) i maxpuls. Någonstans vid 88% börjar jag flåsa som en ångmaskin.

Övrigt: Av någon anledning har min fru inte blivit avskräckt av all träning, utan istället själv börjat cykla. Nu senast med SubXX. Hon la dessutom beslag på de bekväma klubbträningstiderna, vilket gjorde att jag har flyttade mina till svinottan. Våra barn 9, 13 år, är kanske inte alltid så imponerade av allt cyklande.

Namn: Peter Eriksson
Ålder: 32 år
Längd & vikt: 188 cm och 73 kg
Ort. Sorunda

Bakgrund: Bor utanför Sorunda och jobbar på TeliaSonera. Kör för Fredrikshof i H30 med målsättning mot veteranmästerkapen och att försvara veterancupstiteln, samt såklart att spräcka den där 7:an på Vättern. Körde i SUB-7 2011 men punkterade halvvägs så jag vill få den under bältet nu.

Styrkor: Inbiten attackcyklist som gärna kör offensivt och långa utbrytningar. Börjar även en större kärlek för tempo.

Övrigt: Rejäl gottegris, en av de största motivationerna till att träna är att kunna proppa i sig massa godsaker.

Hemsida/Blogg: http://hjulben.blogspot.se/Namn: Magnus Gilljam
Ålder: 39 år
Längd & vikt: 185 cm och 83 kg
Ort: Skanör

Bakgrund: Började cykla i vuxen ålder. Grundade Höllviken CK med tre andra 2011. Nu är vi  300 medlemmar, är ledare i klubben. Tävlade 2012 så mycket jag kunde i Sverige och Danmark. Deltar gärna i motionslopp. Cyklade Vättern 2011 på 6.52 med Masarna. Tyvärr skadad precis innan VR 2012, så jag missade chans på putsning av tiden. Målsättning 2013 är Vättern samt fortsatt tävlande i seniorklassen och H40 i Danmark. Gift och två barn, som alla tre cyklar. Jobbar som brokonstruktör på en ingenjörsbyrå i Malmö, Centerlöf & Holmberg.

Styrkor: Allround men uthållighet är kanske min starkaste sida. Någon bergsget är jag, av naturliga skäl, tyvärr inte.Namn: Peter Johansson
Ålder: 43 år (Juli)
Längd & vikt: 183cm och 90 kg
Ort: Falköping

Bakgrund: Kommer från Oskarshamn, och flyttade till Falköping vid 15 års ålder
-86. Bor här med familjen som består av sambo & två äldre barn. Är längdskidåkare sen barnsben, med 11 Vasalopp i bagaget. Bästa resultatet kom 2005 med en 262:a placering. Fick problem med knän, så därför har löpning nästan inte varit ett alternativ längre. Fastnade dock för cykel 2009, som är ett bra komplement till skidorna. Är angagerad i konstsnötillverkningen för längdskidspåren genom Falköpings AIK Skidklubb.

Cyklar & tävlar med många trevliga människor i Falköpings CK.
Kört VR2010 (8.11), VR2011 (7.18), VR2012 med Masarna, men som slutade i totalpunka efter Gränna. Ser därför väldigt mycket fram mot VR2013! Körde Cykelvasan 2010 på 3.11.

Arbetar med kontorsarbete på ett företag i Falköping som tillverkar sand & saltspridare. Fritidshus vid sjön Stråken i Mullsjö.

Styrkor: Bra på slätdraget! Envis! Uthållig!

Övrigt: Funbeat är bra!Namn:Martin Bratt
Ålder: 35 år
Längd & vikt: 189 cm och 82 kg
Ort: Mora

Bakgrund: Flyttade till Mora från Stockholm för 5 år sedan med min fru. Har nu en dotter på 1 år. I Mora ökade jag på träningen ordentligt efter några års lugnare tempo. Kör både landsväg och MTB med Mora CK. Har kört 5 Vätternrundor. Först med Happys sub 10 och året efter med Leos Finaxklunga. Har sedan kört 3 år med Masarna, men var efter detta år trött på småfuskandet av en del i den klungan. Känns bra att vara tillbaka i Leos gäng.

Styrkor: Är bäst uppför, ju längre backe desto bättre.

Övrigt: Delar upp året mellan cykel och längdskidor.Namn: Lasse Gustafsson
Ålder: 54 år, när Vättern 2013 går av stapeln!
Längd & vikt: 188 cm och 87 kg
Ort: Sollentuna

Bakgrund: Efter att under många år satsat på marathon, längdskidåkning och cykling så är det numera enbart cykling som gäller med helt annat fokus jämfört med tidigare. 15:e rundan 2013 och jag var med Conti första gången 2012. Hela ”Conti-upplägget” 2012 var helt fantastiskt och jag ser verkligen fram mot att göra mitt allra bästa så att vi tillsammans når ”Sub 7, 2013”!
Sambo och stolt far till två döttrar, 22 och 16 år. Jobbar inom läkemedelsindustrin med affärsutveckling inom marknad.

Styrkor: Seg och uthållig långdistansare, hellre jämn bra fart än "evigt ryckande". Ska villigt erkänna att det finns förbättringspotential när det gäller spurten.Namn: Henrik Öijer
Ålder: 31 år (det där ändras ju varje år, är i alla fall född 1982)
Längd & vikt: 180.5 cm och stigande vikt
Ort: Falun

Bakgrund: Bättre på att blogga än vad jag är på att cykla. Familj på fem, heltidsarbetande och ordförande i Falu CK.

Styrkor: Jag är allround, även om det inte direkt är någon styrka...

Övrigt: Cyklade drygt 60 mil ensam hösten 2012 på mindre än 23 timmar, det gör jag nog inte om...

Hemsida/Blogg: www.henrikoijer.comNamn: Alexander Wennergren helm
Ålder: 39 år
Längd & vikt: 184 cm och 80 kg
Ort: Västra Frölunda

Bakgrund: Balanserar storfamiljen (4 barn och endorfin jagande fru), med vd ansvaret för Hultafors Group och med mitt personliga endorfin behov. Det fungerar oftast, men träningen blir ad hoc och ofta early bird.

Målsättningar 2013: Vara en bättre och mer närvarande pappa/äkta man, VR sub7 & kvala till Kona.

Styrkor: Pain management, rutinerad grindvakt, hyfsat tryck på korta spurter.

Övrigt: Gillar att laga mat o baka bröd.Namn: Fredrik Lindström
Ålder: 41 år
Längd & vikt: 193 cm och 95 kg
Ort: Gävle

Bakgrund: Jag har cyklat aktivt i ca 6 år. Har tävlat för AC Tierp tidigare. Jag har kört med Conti Test Team de tre senaste vätternrundorna. Hoppas nu kunna vara med och bidra till en tid under 7 timmar! Jag hoppas  kunna hitta tid till träning i vinter och vår för att kunna vara med och tävla under 2013 i senior/veteranklass. Ska även köra lite långlopp på mtb hojjen.
Detta skall kombineras på bästa sätt så att familjen med fru och 2 små killar på 7 mån samt 2.5 år inte blir lidande...
Jag har ett arbete som elektriker på oljkeplatformar i Norge som gör att jag jobbar 14-28 rotation.

Styrkor: Min styrka har varit uthållighet samt att i alla lägen försöka peppa andra!

Övrigt: Är ruskigt revansch sugen efter ett 2012 med förkylning och bihåleproblem..Namn: Eric Olofsson
Ålder: 53 år
Längd & vikt: 186 cm och 79 kg
Ort: Stockholm

Bakgrund: Är med i Fredrikshof, Valhall och Spårvägen. Tränar ca 4 ggr / vecka. Målsättningen är glasklar; under sju timmar på Vättern.
Har två underbara döttrar i övre tonåren. Bor i Hammarby Sjöstad och har ett chefsjobb på Scania Research & Development inom Engine Department

Styrkor: Min styrka är att ligga och bomba på platta banor. Tempo helt enkelt. Gärna långa lopp.Namn: Karl Pamp            
Ålder: 33 år
Längd & vikt: 189 cm och 84 kg lätt
Ort: Stockholm

Bakgrund: Nyinflyttad stockholmare som är ganska ny i cykelcirkusen. Började cykla inför Vättern 2011 och är sedan dess helt fast i sporten. Har precis avslutat min första tävlingssäsong med CTT CK och har som ambition att satsa än hårdare till nästa säsong. Får nog kategorisera mig som lätt prylgalen. Mina styrkor består av ett helt okej slätdrag och rätt bra spurtklipp.Namn: Mikko Pietilä
Ålder: 48 år
Längd & vikt: 182 cm och 88 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Kör för CTT. Tränar mycket och ofta med varierande kvalite. Var med och vann Tjörn Triathlon lagtävlingen 2012. Stolt pappa till fyra vuxna barn.

Styrkor: 88kg = Backhatare och Plattdragare

Övrigt: Gjort ok resultat på både inomhusrodd och inomhusstakning (Concept 2). 4 sm-guld och en brons i inomhusrodd i veteranklass.Namn: Mats Pihlström
Ålder: 48 år
Längd & vikt: 198 cm och 83 kg
Ort: Bromma

Bakgrund: Började cykla MTB i slutet av 90-talet. Ställde upp i några långlopp i början av 2000 och blev rejält sugen att cykla mer. Debuterade på Vättern 2007 och har sedan dess fram till sommaren 2012 endast cyklat på landsväg. Men strax innan Cykelvasan 2012 köpte jag åter igen en MTB och nästa år kommer jag att köra flera motionslopp i skogen för att få variation och eventuellt bli ännu bättre som landsvägs cyklist.
Innan cyklingen höll jag bl.a på med orientering och Innebandy.

Styrkor: Belgisk kedja :-)

Hemsida/Blogg: www.matspihlstrom.com (Uppdateras sällan i brist på intresse och tid)Namn: Fredrik Gustafsson
Ålder: 27 år
Längd & vikt: 174 cm och 69 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Jag föddes en fin vårdag 85 och sen dess har det varit full fart. Det är tack vare Leos Happy turer jag börja cykla och träna lite mer seriöst. Har lyckats hinna med en hel del på dom åren. Bland annat tre klassiker med en nionde bästa tid på resultatjakt, en Järnman, elva på SM i en halv Ironman distans, en andra plats på Ö-loppet. Sen så har jag kört en hel del seniortävlingar för CTT under 2012. Så man kan säga att jag håller på med allt man kan bli trött av, varför välja när allt är kul? Men kommer satsa mer på cykling och triathlon nästa år.

Längtar till att träffa alla sköna gubbar jag hade den stora äran att åka runt pölen med förra året. Erik, en dag ska jag berätta vad jag menade med hjärtat på nummer lappen ;-). Ses i Motala ladda väl så ni orkar dra mig! :-)Namn: Ola Hallberg
Ålder: 49 år
Längd & vikt: 192 cm och 86 kg
Ort: Vellinge

Bakgrund: Började cykla 2009, har mestadels kört motionslopp, skall börja tävla 2013.
Senaste åren kört i MAS – gruppen, även i år 6.41. Fru, två vuxna barn som läser på universitetet i Lund. Jobbar på Carlsberg Sverige med försäljning till restauranger.

Styrkor: Stark, uthållig, glad & positiv.

Övrigt: Tennistränare & spinning instruktör. Arbetar med sponsorfrågor i Sveriges nya proffslag team Unaas Cycling.

Intressen: Att driva och utveckla  Höllviken CK som jag tillsammans med Björn, Magnus och Magnus startade 2011, i dagsläget 350 medlemmar.Namn: Toni Arndt
Ålder: 44 år
Längd & vikt: 178 cm och 82 kg
Ort: Skogås

Bakgrund: Har kört alla Leos sub-8 Vätternrundor, utom förra året. Nu när CTT satsar på sub-7 måste man ju prova igen! Har annars börjat köra lite längre; PBP 2011 och Sverigetempot 2012 (på nya rekordtiden 106 timmar) och har fått smak för det.

Styrkor: Min främsta cykelstyrka är att mosa på i jämnt, förhoppningsvis högt, tempo och att vara del av ett lag.

Klubb: KBCKNamn: Fredrik Preinitz
Ålder: 37 år
Längd & vikt: 175 cm & 75 kg
Ort: Uppsala

Bakgrund: Jag cyklade första Vätternrundan för 16 år sedan. Hade då maraton som träningsmål. Det blev en lång runda och jag somnade vid två kontroller. Körde två Vätternrundor till innan jag fick jag ryggproblem och lade all träning på is. Blev utmanad för sex år sedan av kompisar på jobbet och minns Vätternrundan som en jobbig men kul grej. Hade vid det här laget lagt på mig 20 kg pondus och tänkte att lite motion skulle göra mig gott. Så, jag dammade av min gamla ramväxlade mustang och gav mig ut på en 3-milsrunda. Fick hammaren efter två mil, vinglade hem och kröp in i duschen och undrade vad jag gett mig in på. Men nu blev jag biten och besatt av cykling. Kommer nu köra min10:e Vätternrunda. Jag har tränat mer och hårdare för varje år. Det är otroligt kul och utmanande att köra med Conti Test Team.

Jag cyklar för CK UNI. Är gift och vi har tillsammans tre pojkar, så jag får ofta träna sena kvällar.

Styrkor: Jag är envis och målmedveten. Skulle vilja säga att jag har en bra spurt men det har aldrig bevisats.

Övrigt: Finns inte tid för annat än familj när jag inte cyklar eller jobbar.

Hemsida/Blogg: http://www.novusscientific.com/about-us/team-novus/Namn: Michael Bergman
Ålder: 46 år
Längd & vikt: 187 cm och 90 kg
Ort: Sollentuna

Bakgrund: Tränar och tävlar för Vallentuna CK. Tävlat för Vallentuna CK i 2 år och min målsättning är att köra vättern under 7 tim. Målsättning2 är att ta medalj på World Police and Fire Games på Irland 2013. Familj med fru och barn.

Styrkor: Har inga.......möjligtvis tugga styrlinda och cykla långt.

Resultat: 6:a på vet SM och 10:a på NM

Övrigt: Fågelskådare och fotograf.Namn: Tomas Nordqvist
Ålder: 37 år
Längd & vikt: 172 cm och 66 kg
Ort: Uppsala

Bakgrund: Bor och tränar till vardags i Uppsala och CK UNI, dock norrlänning i botten från Sundsvall. Började cykla pga göra klassikern 2007 och fastnade sedan för det. Kört VR med Conti 2010 och 2012, missade 2011 p.g.a. trafikolycka och brutet nyckelben. Jobbar som energisamordnare och det är precis som cykel en uthållighetsgren.

Styrkor: Är en utpräglad långdistansare, ju längre dess bättre brukar det vara för mig dock gärna i hög och jämn fart.Namn: Peter Oom
Ålder: 38 år
Längd & vikt: 188 cm och 79 kg
Ort: Onsala

Bakgrund: Långdistanstriathlet som jobbar extra på racern. Balanserar tre barn, fru hund och jobb med Conti – inte en lätt uppgift. Bästa idrottsminne: Ironman Hawaii 2012. Bästa prestation: 1:a plats Ironman SM 2011 (h35).

Styrkor: Långt hårt och länge.

Övrigt: Satsar på backträning 2013 – förutom VR så väntar Celtmen Extreme Triathlon och Norseman Extreme Triathlon.

Blogg: http://tridurance.wordpress.com/Namn: Mikael Forsby
Ålder: 48 år
Längd & vikt: 179 cm och 68 kg
Ort: Sävedalen

Bakgrund: Aktiv i CK Master, Göteborg både som cyklist och som funktionär. Kassör i styrelsen och leder viss del av ungdomsträningen. Stort cykelintresse sedan ungdomen men började tävla på cykel först vid 45 års ålder. Tävlar då och då för CK Master i seniorklassen och som veteran. Mest då som hjälpryttare till vassare klubbkompisar. Trivs bäst på längre distanser och gärna så kuperat som möjligt.

Styrkor: Min enda styrka är min uthållighet. Ju längre, desto bättre. Och jag älskar att klättra. Samlar på passvägar i Italienska och Franska alperna. Bra på att hitta rätt på det viktigaste på träningsrundan; fikat! Kan lukta mig till gott och vällagat kaffe.

Övrigt: Testvärden helt okända. Vet knappt vad jag har i maxpuls. Men har under senare år blandat in lite kvalitet i träningen och höjt min kapacitet markant. Genuint intresse för den professionella cykelsporten. Har ägnat hösten åt att plöja igenom USADAs rapport och dokumentation om LA. Såg mitt första Tour de France 1989 på plats i alperna och bevittnade den klassiska duellen mellan Greg Lemond och Laurent Fignon. Förutom cykling ägnar jag en del tid åt löpning och skidåkning. Mina personliga långloppsrekord: Vätternrundan: 7:08, La Marmotte: 7:43, Vasaloppet: 6:08, Marcialonga: 4:16, Göteborgsvarvet: 1:21, Stockholm Marathon: 3:08, Lidingöloppet: 2:06.

Jobbar inom medicinteknikindustrin med kliniska prövningar. Sambo och far till två söner på 16 och 13 år. Till familjen hör också en strävhårig vorstehvalp. En stående fågelhund och blivande träningskompis i skogen och på fjället.Namn: Fredrik Stikkelorum
Ålder: 39 år
Längd & vikt: 186 cm & 81 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Hej! Jag heter Fredrik Stikkelorum är 38 år gammal och kommer från Hisingen -  Göteborg. Är 186 cm lång och väger in på ca 83-86 kg men behöver komma ner till runt 78kg. Detta är andra året jag kör Vättern, så jag hoppas att jag ska få det lite lättare i år nu när man har lite erfarenhet om själva loppet.

Styrkor: Mina starka sidor är nog att jag är envis och nästan alltid glad. Gillar att jobba hårt.
För övrigt gillar jag att utmana mig själv i olika träningsformer som kettlebells och boxning.Namn: Thor Kruse Andersen
Ålder: 36 år
Längd vikt. 175 cm 77 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Lovande som ung, nu bara en i mängden. :) Målsättning Ironman i Kalmar 2013.

Styrkor: Platt och blåsigt cykling som i Danmark mitt hemlandNamn: Jonas Karlsson
Ålder: 46 år
Längd & vikt: 176 cm och 74 kg
Ort: Vaxholm

Bakgrund: Bor i vaxholm med min sambo Åsa och vårt ny tillskott Ida ( 4 mån ) jobbar på Haglöfs som försäljningschef för den svenska marknaden sedan ett antal år tillbaka. Trivs bra här då man kan kombinera både nytta med nöje. Har cyklat aktivt i ca 10 år och tycker detta är superkul,  cyklat i Frankrike, Italien och varit på Mallorca 13 år i rad (bästa stället för att få många bra mil).

Styrkor: Trivs bäst i klungan som peppareNamn: Jonas Göransson
Ålder: snart 44 år
Längd & vikt: 179 cm och 73 kg
Ort: Kullavik

Bakgrund: 44 år ung och kan fortfarande ses som ”ung och lovande”. Bor i ett hus söder om Göteborg tillsammans med fru och två barn som alla kräver sin tid, sålunda förläggs en stor del av basträningen på cykelbanan mellan hemmet och jobbet i GBG. De 46 kilometrarna betas dagligen av med allehanda roliga övningar som andra försöker få till på testcykel, ”flåsettor” är roligast – då brukar tanterna på elcykel undra vad det är för en idiot som kommer vinglandes.

Började cykla aktivt för några år sedan och har kört VR med Conti-gänget de två senaste åren.

…och när jag blir stor skall jag bli randonneur.Namn: Peter Mårtensson
Ålder: 46 år
Längd & vikt: 189 cm och 83 kg
Ort: Bromma

Bakgrund: Började cykla för några år sedan när jag åkte med till Mallorca på cykelresa. De senaste åren har jag lagt ner många timmar på cykeln och uppskattar den fina träningen och upplevelserna som cyklingen ger.

Arbetar som Retail manager på Haglöfs. Jag har tidigare tävlat i Fallskärmshoppning på landslagsnivå och innehar 3 svenska rekord i formationshoppning.

Styrkor: Min bästa styrka är att jag är uthållig och stark.Namn: Calle Mölleborn
Ålder: 43 år
Längd & vikt: 185 cm och 85 kg
Ort: Bålsta

Bakgrund: Har provat de flesta idrotter tex fäktning, kampsport, dykning mfl, men på senare år fastnat för cykling. Detta har jag nu hållit på med i ca 7 år. Har deltagit på flera långlopp så som tex Mille Miglia 2010 och PBP 2011! Är medlem i Bålsta cykelklubb! Nu ser jag fram emot årets satsning på vätten rundan och att vi slår förra årets resultat.

Styrkor: Min största styrka är nog min envishet, ger inte upp i första taget.Namn: Krister Bergström
Ålder: 56 år
Längd & vikt: Är 178cm och väger under cykel säsongen ca 67 kg dvs under vintern lite mer.
Ort: Tyresö

Bakgrund: Börjad cykla de 2 milen till och från jobbet för 10 år sedan och blev helbiten. Då var jag fortfarande kappseglare och cyklingen var bra konditionsträning för seglingen, när knäna satte stopp för löpningen. Som seglare har jag vunnit fem VM och två EM i 5o5. Sen några år tillbaks har jag tävlat i veteranklassen både i tempo och i landsväg. Var trea på linjeloppet i VSM i H50 2011t och vann H55 klassens linjecup 2012. Uppfattar mig själv som cyklist hyfsat bra på de mesta. Uthållig, tar nästan aldrig slut, bra uppför, bra på att växla tempo och hyfsad på att spurta. Tempo är däremot inte min grej, men det sitter nog mest i huvudet.

Arbetar som skolledare på Nacka gymnasium. Två nästan vuxna barn, fru, två katter och två hus tar en del tid. Men det brukar blir 7 till 15 timmar på cykeln varje vecka under säsongen, mindre på vintern. Mål som jag vill uppnå innan jag blir för gammal är att klara 42km/h i snitt på tempo, La Marmotten och Vätten under 7 timmar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar