22 maj 2012

Detaljstudie från Stockholm

I helgen körde vi ett träningsläger i Stockholm och det gick över förväntan. Bra uppslutning och mycket bra klungkörning. Vi cyklade 14,5 mil på lördagen, första 85 km gick med 41,5 km/h i snitt. Det blev ett slutsnitt på 40 km/h. På söndagen cyklade vi 9,6 mil i lite lugnare tempo, det hela slutade ändå med drygt 38 km/h i snitt.

Det ser mycket bra ut inför Vätternrundan, laget är i bra form och klungkörningen sitter. Helgens cykling var det fokus på snabb och säker cykling, med minsta möjliga ansträngning - dvs ingen ryckig cykling. Det lyckades vi med båda dagarna.

Vädret var varmt, äntligen kom sommaren och solen. Det gick åt en del vätska. Jag körde med en stor flaska Maxim Electrolyte som jag drack upp först, hade sen kvar en flaska med vatten. På längre snabbdistansrundor så gäller det att få i sig energi så man kan hålla lika hög fart igenom hela passet så en Maxim energikaka gick också åt på vardera distanspass. På söndagen tog jag även en Maximgel i slutet av turen, då det gick åt lite energi i motvinden.

Nu är det mindre än en månad kvar och vi kommer att köra några tävlingar innan Vättern, men det ska hinnas med ett par snabbdistansrundor i Göteborgsområdet också. Troligtvis blir det antingen 2-3 juni eller 9-10 juni, beroende på hur de helgerna är uppbokade av olika tävlingar.

Här kommer slutligen lite bilder från helgens cykling i Stockholm. Foto: Leo Ranta.

 /Leo

Lördagens gruppbild från starten


Söndagens gruppbild från starten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar