24 mars 2012

Marsmän och raketfart

Det har nog inte undgått någon, men det tål att poängteras att våren är ovanligt tidig i år. Helt fantastiskt väder redan i mars för landsvägscykling. Några av Conticyklisterna har redan kört ute sen början av februari och det märks. Farterna vi håller nu är vad vi normalt har hållit under april-maj. Och vi har inte ens börjat med snabbdistanspassen än. :-) Dagens 124 km runda i Göteborg bjöd på massor av fina landsvägar och bra fart. Det är svårt att hålla igen farten när vi är så många som idag, vi var väl 25 st ett tag.

Den belgiska kedjan roterade rätt så bra även om det var lite ringrostigt och ryckigt i början. Det blev bättre sen efter halva rundan. Att se hela klungan framför sig när man ligger längst bak är en maffig upplevelse. Två rader med cyklister och säkert runt 30 m lång. Det var likt Vätternrundan, men då blir klungan ännu längre, drygt 40 m med 2 x 17 cyklister.

Tanken bakom vårträningspassen är att få klungan att fungera säkert och effektivt. Det är nu grunden läggs för snabbdistanspassen som kommer senare. När vi ökar farten ytterligare så måste alla vara trygga och säkra i sina positioner i klungan. All ryckighet ska slipas bort, likaså att leden vinglar i sidled. När allt fungerar perfekt så kan vi köra fortare med samma ansträngning som idag.

Vi i CTT CK ska även tävla en hel del i vår och sommar, så en del av helgpassen kommer bli annorlunda också. Mer tävlingslik körning. Fartändringar, utbrytningar, spurter, m.m. Vätternrundanträningen är väldigt olik såna pass, men ändå riktigt kul och givande. Att kunna hålla hög och jämn fart under lång tid är användbart i många tävlingssituationer.

Vi ses på vägarna!

 /Leo

Här kommer lite data från dagens tur, 124 km och 36 km/h i snitt:

Dagens karta, så här cyklade vi idag.
Dagens banprofil och hastighetshistogram. Rätt så platt trots allt.

Detaljerad puls, jag låg mestadels(73%) mellan 76 - 84% av maxpuls.

Mest grönt, inte rött i någonstans idag. Lugnt. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar