21 augusti 2011

CykelCity Gran Fondo Kungsbacka 21/8

Det blev ett spännande lopp idag med både ryck och utbrytningar. Vädret var fantastiskt, en härlig sensommardag med +21C värme. Som gjort för en cykeltävling. Loppet började dock lugnt, väldigt lugnt jämfört med Velofondo Vårgårda. Första 2,75 milen var snittet 38,0. Då nådde vi första riktiga backen, den efter Björketorp. Man kan säga att tävlingen började där, för det blev bra fart uppför direkt. Backen där är 2,7 km och 106 höjdmeter och avverkade med 30,0 km/h i snittfart uppför. En bra grillning helt enkelt och i slutet av backen var klungan ordentlig utsträckt. Efter en nerförskörning kom då nästa backe och det blev en attack uppför. Såg att Lunkan och en Team Kungälv cyklist kom loss, det blev en lucka på 50 m. Ingen i täten ville täppa luckan så jag jagade ikapp, sen var vi en trio i utbrytning efter drygt tre körda mil av 13,6 mil. Vi körde lagtempo med bra fart och fick några minuters försprång rätt snabbt. Tyvärr punkade Kungsälvscyklisten efter ca 2 mil, så nu var det bara jag och Lunkan kvar i utbrytningen. Vi visste egentligen att vi snart skulle bli inhämtade, men vi fortsatte ändå med bra tryck i pedalerna. Om inte annat så var det kul att köra på lite hårdare och se hur länge det gick att hålla undan. Det blev rätt länge, för först efter 6,3 mil och drygt 1,5 timma så kom klungan ikapp oss. Då var det ungefär 4 mil kvar av loppet. Lite mör i benen så var det bara att bita ihop och hänga med tätklungan ut på sista varvet. Det gick men jag hade lite krampkänningar i slutet, så det var rätt skönt att bara glida in i mål utan att spurta. En härlig dag på cykelsadeln var över och ännu ett roligt Gran Fondo Kungsbacka var genomfört. Det var riktigt kul att prova på en utbrytning, även om vi var för få för att det skulle hålla hela vägen. Nästa gång så... :-)

Flera av Conti Test Team cyklisterna placerade sig bra idag, många låg framme i tätklungan ända in i mål. Det ser mycket bra ut inför nästa år.

Stort tack till arrangören av loppet, Lygnens Venner. Mycket bra organiserat lopp med perfekt ordning på allt, från flaggvakter till pastapartyt. Alltid lika kul att cykla GF Kungsbacka.

/Leo

Här kommer lite data från loppet:

trip dist 137,13 km
ride time 3:28:07
avs speed 39,53 km/h
max speed 68,6 km/h

snittpuls 159
maxpuls 180

Dagens karta, 137 km och 1376 höjdmeter

Banprofil&puls, samt hastighetshistogram
Dagens utbrytning, som höll i drygt 6 mil. Snittfart på 39,5 km/h.
Pulsanalys av loppet. Hårdkörning i Björketorpsbacken, annars rätt lugnt.


Backen efter Björketorp, 2,7 km lång och 30,0 km/h i snitt.
Backen efter Sätila, 2,1 km lång och 24,0 km/h, lite lugnare då vi var två.

4 kommentarer:

  1. Starkt cyklat som vanligt Leo :)

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med Vito, starkt Leo!

    //N

    SvaraRadera
  3. Ser bra ut. Btw, vad är det för mjukvara du använder för att generera alla dessa diagram?

    SvaraRadera
  4. Hej Henrik, det är FRWD:s program FRWD Replayer som jag använder. Slår faktiskt det mesta fortfarande även om det har några år på nacken. Tyvärr funkar det bara med FRWD:s egna GPS loggers. Se mer info på http://www.frwd.fi/

    /Leo

    SvaraRadera