26 augusti 2012

Gran Fondo Kungsbacka 2012

Idag så kördes Cykel City Gran Fondo Kungsbacka. Väderprognosen dagarna innan lovade både blixtar och dunder, samt ihållande monsunregn. Tack och lov så är det sommar än, så temperaturen var helt ok. Idag var det runt +17 till +20C. Det regnade vid start och regnet höll i sig ett par timmar, sen blev det uppehåll och torra(re) vägar.

Conti Test Team CK ställde upp med fyra cyklister idag: Jag, Gabriel, Jonas och Enar. Loppets karaktär var idag rätt lugn, lite avvaktande åkning första halvan. Gabriel körde hårt och låg ofta framme och drog. Därefter kom det lite attacker från både höger och vänster. Jag försökte hålla igen och inte haka på varje attack. Det lönade sig, för jag hade väldigt pigga ben idag. Försökte få igång några utbrytningar, men inga höll så det var bara att ladda om.

När det var ca en mil kvar av loppet så kom Jonas iväg i en utbrytning med en annan cyklist. Det såg lovande ut och jag, Gabriel och Enar höll tummarna för att det skulle hålla. Ca 5 km från mål så kom tätklungan ikapp. Det var ett riktigt bra utbrytningsförsök som inte höll denna gången.

Klungan höll sig väl samlad i slutet sista 5 km. I väntan på den avgörande attacken närmade vi oss målet, inget hände, ingen attack? När det var ca 1 km kvar så passade jag på och tryckte till allt jag hade i ett litet motlut och fick en skaplig lucka. Endast Joakim från Mumien hängde på och han kom ikapp mig efter en liten stund. Kollade bakåt och såg att vi skulle hålla undan in till mål. Gick på rött där och Joakim drog förbi och rullade in före mig.

Är riktigt nöjd med andraplatsen. Alltid kul att skapa en utbrytning och sen hålla undan för huvudklungan in i mål. :-)

Gabriel kom in på en fin fjärdeplats i klungspurten. Jonas 24:a och Enar 25:a. Kanonbra kört av Conti!

Tack till Lygnens Vänner och Cykel City för ännu ett bra arrangerat Gran Fondo! Det är alltid, oavsett väder, lika kul att köra GF Kungsbacka.

 /Leo

Lite data från loppet, det gick inte lika fort som förra året, vädret gjorde sitt:

Totalsträcka: 137 km
Totaltid: 3:33:09.25
Snittfart: 38,42 km/h
Snittpuls 150
Maxpuls 182

Hastighetshistogram över loppet.

Pulsanalysen visar att känslan i benen stämmer med pulsdatat. Det kändes bra.



Attacken i slutet. Det var visst 1,6 km från mål... :-)